nedelja, 7. november 2010

Kako naredimo narejenec

Po prvem točenju čebele ometemo v zbirni zamrežen zaboj.Zaboj poškropimo z vodo.
Čebele ne sme biti več kot za 1/3 zaboja. Drugače se med seboj pobijejo.
Vse skupaj odnesemo v hladen temen prostor za dva dni.
Pred tem poškeopimo z 15% mlečno ali pa 3,5% oksalno kislino.Dodamo matico z matičnici.
Zabojčke položimo na bok in podstavimo papir, da vidimo koliko je odpadlo varoje.
Na zabojček damo 30dkg pogače.
Po dveh dneh damo čebele v panj v katerem smo dali dva sata malade zalege in en sat
meda. Matico dodamo v panj z matičnikom ki je zaprt s pogačo.
Po nekaj dneh odstranimo matičnico.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.